Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Ispanakli Döseme Börek By: Mavi_Kiyamet Date: 05 May 2010, 23:10:55
MALZEMELER
1 kilo yufka

2 adet yumurta

yarım çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

750 gr kadar ıspanak

250 gr kıyma

yarım  çorba kaşığı salça

1 adet soğan

tuz, kırmızı biber, karabiber

HAZIRLANMASI
İlk önce ıspanaklarımızı yıkayalım. Tavaya yarım çay bardağı yağımızı döküp soğanımızı ekliyoruz. Soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymamızı ve salçamızıda atıp kavurmaya devam ediyoruz. Kıymamızda kavrulduktan sonra ıspanaklarımızı ekliyoruz . Baharatlarımızıda ekledikten sonra soteleyip ocaktan alıyoruz.

Diğer yandan yumurtamızın bir tanesini kırıp, diğerinin sarısını bir kapta böreğimizin üzeri için ayıralım. Yumurtalarımızın içine yarım çay bardağı sıvı yağ ve sütümüzü ekleyip çırpalım..

Yufkamızı yapacağımız tepsiye teker teker döşeyelim . Her döşemede yufkaların arasına hazırlamış olduğumuz yumurtalı karışımı dökelim. Orta kısma gelince hazırlamış olduğumuz ıspanakları dökelim. Yufkaları tekrar aralarına yumurtalı karışımı dökerek döşeyin.

En üstüne ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp fırına verin.
Ynt: Ispanakli Döseme Börek By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:01:48
Emeğine Sağlık, Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2