Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Irmikli Meyveli Pasta By: AnqeL_qiRL Date: 05 May 2010, 17:57:31
Malzemeler

Tabanı için

1 litre süt

10 yemek kaşığı şeker

10 yemek kaşığı irmik

1 paket kakaolu bisküvi



Üstü için

1 paket muzlu jöle

1 adet muz

1 adet şeftali



Hazırlanışı

Bisküvi hariç bütün taban malzemeleri sürekli karıştırılarak muhallebi kaynatılır.
Bisküvi robottan geçirilerek ufalanır.
Sudan geçirilmiş kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür.
Üstü ufalanmış bisküvilerle kaplanır.
Kalan muhallebi ile bisküvilerin üstü örtülür.
Muhallebi soğuyunca dilimlenen meyveler dizilir.
Bu arada paketteki tarife göre jöle hazırlanır.
Meyvelerin üzeri jöle ile kaplanır.
Dondurulmak üzere dolaba kaldırılır.
Jöle donduğunda kalıbın çemberi çıkartılıp servis edilir.

Ynt: Irmikli Meyveli Pasta By: TwiLighT Date: 01 October 2010, 17:25:36
Teşekkürler.


SiteMap - İmode - Wap2