Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Patlıcanlı Susamlı Börek By: Mavi_Kiyamet Date: 05 May 2010, 23:19:21

Malzemeler :
Hamuru İçin:

3 su b. un
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr. margarin
1 çay b.süt
1 çay k.tuz

İç harcı için:

3 patlıcan
100 gr. beyaz peynir
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber, muskat

Üzeri için:

1 yumurta
susam

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,50 gr.erimiş margarin,süt ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Böreğin iç harcı için 3 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş olan patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları bir karıştırma kabına alın.Üzerine 100 gr.rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin.
Beyaz peynirin üzerine kaşar peynirin yarısını içine rendeleyin.Tuz ve karabiber ilave edin.Tüm iç harcı kaşık ile karıştırın.

Hamuru medane ile açın.

Hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlak olarak kesin.Kestiğiniz hamurun içine patlıcanlı ve peynirli iç harçtan ilave edin.Hamuru uç kısımlarında kapatın.1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.Yumurtanın sarısnı hamurun üzerine sürün.Akını ise hamurun kenarlarına sürün.Yumurta akını sürdüğünüz kısıma susam serpin.
Hamurun üzerine kaşr peynir rendesi serpin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Ynt: Patlıcanlı Susamlı Börek By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 16:08:07
Güzel Olabilir. Gülümseme Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2