Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Patatesli Kare Börek By: Mavi_Kiyamet Date: 05 May 2010, 23:21:56
MALZEMELER
5 adet yufka

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı yoğurt

1/2 çay bardağı süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

5 adet haşlanmış patates

1 adet soğan

tuz,kırmızı biber,nane

susam,çörek otu

HAZIRLANMASI
Yumurtaları çırpın, yoğurdu,sütü, ve sıvı yağı ekleyin iyice karıştırın.

Soğanı biraz sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun, haşlanmış olan patatesleri küp küp doğrayıp soğanların içine atın,tuzunu ve baharatlarınıda atıktan sonra biraz daha kavurmaya devam edin.

Yufkanın birini tezgahın üzerine serin. Yoğurtlu karışımdan bir iki kaşık dökün ve fırça yardımıyla her tarafa eşit miktarda yayın.Yufkanın bir ucunu ortaya gelecek şekilde katlayın,diğer ucunuda onun üzerine katlayın. Sağ ve sol yanlardaki kenarlarıda aynı şekilde üzerine katlayın ve kare elde edin.Ve bıçakla dört eşit parçaya bölün.

Hazırlamış olduğumuz patatesli harçımızı  (bir çorba kaşığı kadar ) yufkamızın üzerine koyup bohça gibi katlıyoruz.

Kenarları yapışmazsa yoğurtlu harçtan sürebilirsiniz. Diğer bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayarak yapıyoruz.

Üzerine ince bir tabaka yoğurtlu harçımızdan sürüp,susam ve çörek otu ekleyip 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
Ynt: Patatesli Kare Börek By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 16:09:47
Severim,Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2