Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Beşamel Soslu Ispanak Böreği By: Mavi_Kiyamet Date: 05 May 2010, 23:24:51
Malzemeler:
2 tane yufka
1/2 kilo ıspanak
1 büyük soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane yumurta

Sosunun malzemesi:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı peynir
1 yumurta


Hazırlanışı:

Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün, piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun. Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün. Yufkaların üzerine ıspanak koymadan önce bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Ardından içine ıspanak serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.

Sosunun hazırlanışı:

2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurun, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın. Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
Ynt: Beşamel Soslu Ispanak Böreği By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 16:11:22
Güzel Olabilir,Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2