Tavuklu Sigara Böreği By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 00:29:06 1 adet tavukgöğsü veya budu 3 adet hazır yufka 1 fincan sıvıyağ 1 fincan un 1.5 su bardağı tavuk suyu Tuz Karabiber 1- Tavuk göğsünü haşlayıp suyundan çıkartın. Kemiklerini ayıklayıp etleri robotta kıyma gibi çekin. 2- Sonra bir tavaya sıvı yağ ile unu koyup kavurun. Kavrulmuş una yavaş yavaş tavuk suyu katın. Bir taraftan da hızlıca karıştırın. Karışım koyu bir kıvama gelince buna tavuk eti, tuz, karabiber ilave edilip ateşten alınır. 3- Üç adet yufkayı üst üste yayın. Sonra ortadan eşit olmak üzere dörde kesin. Sonra da kesilen her dört parçayı da uzunluklarına göre ikiye kesin. 4- Her yufkadan 8 üçgen hamur çıkartın. Sonra bu üçgen hamurlan, teker teker alarak her bir yufkanın geniş tarafına enine doğru, hazırlamış olduğunuz tavuk içinden bir kaşık koyun. Hamurların yan kısımlarını içe doğru kapatarak sigara gibi sarın. 5- Hamurların sarılmaları sona erince, bunları içinde kızdırılmış çiçek yağı olan tavaya atıp kızartın. Kızaran börekleri delikli kepçe ile servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapınYnt: Tavuklu Sigara Böreği By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:02:40 Emeğine Sağlık, Teşekkürler.