Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Tavuklu Sigara Böreği By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 00:29:06
1 adet tavukgöğsü veya
budu
3 adet hazır yufka
1 fincan sıvıyağ
1 fincan un
1.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
1-  Tavuk   göğsünü   haşlayıp   suyundan çıkartın. Kemiklerini ayıklayıp etleri robotta kıyma gibi çekin.
2-  Sonra bir tavaya sıvı yağ ile unu koyup kavurun. Kavrulmuş una yavaş yavaş tavuk suyu katın. Bir taraftan da hızlıca karıştırın. Karışım koyu bir kıvama gelince buna tavuk eti, tuz, karabiber ilave edilip ateşten alınır.
3-  Üç adet yufkayı üst üste yayın. Sonra ortadan eşit olmak üzere dörde kesin. Sonra da kesilen her dört parçayı da uzunluklarına göre ikiye kesin.
4-  Her yufkadan 8 üçgen hamur çıkartın. Sonra bu üçgen hamurlan, teker teker alarak her bir yufkanın geniş tarafına enine doğru, hazırlamış  olduğunuz  tavuk    içinden   bir    kaşık
koyun. Hamurların yan kısımlarını içe doğru kapatarak sigara gibi sarın.
5-  Hamurların      sarılmaları sona erince, bunları içinde kızdırılmış  çiçek yağı olan tavaya atıp kızartın. Kızaran  börekleri  delikli kepçe ile servis tabağına alıp,   sıcak  olarak  servis yapın
Ynt: Tavuklu Sigara Böreği By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:02:40
Emeğine Sağlık, Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2