Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Hindi Fümeli Ispanaklı Börek By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 00:34:59
MALZEMELER:
 
• Yarım kg ıspanak
• 2 su bardağı su
• 1 adet soğan
• 2 adet yumurta
• Yanm su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı krema
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 9 adet kare milföy hamuru
• 5 dilim hindi füme
• Tuz, karabiber

• Üzerine: 1 adet yumurtanın şansı

 6 kişilik

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:

ISPANAĞI 2 bardak suda haşlayıp, suyunu süzdürün ve kaseye alın. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyip, malzemeyi harmanlayın. Bir kasede yumurta, süt ve kremayı çırpın. Üzerine zeytinyağı ekleyip tekrar çırpın. Milföy hamurlarından 3 adetini, alüminyum folyo üzerine yanyana dizip kenarlarından yapıştırın. Alt sıraya 3 adet milföy hamurunu yine yanyana olacak şekilde üsttekiyle yapıştırarak yerleştirin. Kalan 3 adet milföy hamurunu da en alta aynı şekilde yerleştirin. 1 Birleşen milföy hamurlarınfmerdane ile açıp genişletin (fazla inceltmemeye dikkat edin). Yağianmış tepsiye, kenarları dışarda kalacak şekilde hamuru yerleştirin. 2 Hindi fümelere ıspanaklı harçtan pay ederek, fümeleri rulo şeklinde sarın ve hamurun üzerine yerleştirin. 3 Üzerine sütlü karışımı dökerek gezdirin. Tepsinin dışında kalan hamuru katlayıp içe doğru alın ve tamamını kapatın. Son olarak üze­rine yumurta sarısını sürün, çörekotu serpin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Ynt: Hindi Fümeli Ispanaklı Börek By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:02:54
Emeğine Sağlık, Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2