Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Kaymakli Poğaça By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 00:36:53
Evde yoğurdun yüzü yenmediği için üzerinden alıp dondurucuda saklarım ve daha sonra hamurişlerinde kullanırım ,dolapta yine kaymak birikince poğaça yapmaya karar verdim.Çok lezzetli oldu hemde yoğurdun kaymağını değerlendirmiş oldum.


             MALZEMELER :          250-300 g kadar kaymak
                                                1 su bardağı süt
                                                1 su bardağı su
                                                1/2 su bardağı sıvı yağ
                                                2 yumurtanın beyazı içerisine sarısı poğaçaların yüzüne
                                                1 paket yaş maya
                                                3 yemek kaşığı şeker
                                                1tatlı kaşığı tuz
                                                aldığı kadar un

              Bütün malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur elde edilir ve kabarmaya bırakılır.Hamur kabarınca içerisine peynir konularak şekil verilir ve tepside yarım saat bekletilerek yumurtanın sarısı sürülür ve 200 derecede iyice ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Ynt: Kaymakli Poğaça By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:03:29
Emeğine Sağlık, Teşekkürler.
Ynt: Kaymakli Poğaça By: Aşk-ı Prenses Date: 17 November 2010, 17:22:41
Emeğine sağlık canım
Ynt: Kaymakli Poğaça By: TwiLighT Date: 18 November 2010, 17:21:57
Teşekkürler
Ynt: Kaymakli Poğaça By: Azeri_Güzeli Date: 27 January 2011, 20:45:11
 Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2