Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Pazılı Dürüm Böreği By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 00:38:54
MALZEME

•    2 adet yufka (orta boy)
•    600 gr. pazı
•    2 baş kuru soğan (orta boy, İnce kıyılmış)
•    10 yemek kaşığı margarin
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1 kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
•    2 adet yumurta (bir kapta çırpılacak)
•    1 adet yumurta şansı
•    1 tatlı kaşığı sıvıyağ
•    6/1 limon suyu, yeterince tuz

YAPILIŞI

Pazıları çok iyi yıkayıp ince kıyarak bir kaba koyalım. Ayrı bir tencerede marga­rini kızdırıp soğanı 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alarak so­ğumaya bırakalım. Bundan sonra tuzu, karabiberi ve rende kaşarı serpip bek­lemeye alalım. Yufkalardan birini tamamen açarak iki adet çırpılmış yumurtayı bir fırça aracılığıyla yufkanın üzerine eşit bir şekilde sürelim ve ikinci yufkanın tam üstüne gelecek şekilde koyup yapışmasını sağlayalım. Daha önceden ha­zırladığımız pazılı harcı yufkanın üzerine yine eşit bir şekilde yayıp bir baştan bir başa dürerek bir tepsiye koyalım. Yumurta sarısını, sıvıyağı ve limon suyunu çır­pıp bir fırça yardımı ile üzerine sürelim ve orta hararetli fırında 25-30 dakika ka­dar pişirerek servise verelim.


BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI
Yağı kızdırıp unu ilave ettikten sonra iki dakika kavuralım ve ocaktan alarak so­ğumaya bırakalım. Sütü ekledikten sonra üç dakika kaynatarak tuzu atıp ocak­tan alalım. Beşamel sosumuz hazırdır. 
Ynt: Pazılı Dürüm Böreği By: SmBRN Date: 17 November 2010, 11:03:11
Emeğine Sağlık, Teşekkürler.
Ynt: Pazılı Dürüm Böreği By: TwiLighT Date: 18 November 2010, 17:27:47
Teşekkürler
Ynt: Pazılı Dürüm Böreği By: Azeri_Güzeli Date: 27 January 2011, 20:45:05
 Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2