Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Peynirli Rulo Börek ( Orjinal Adı Peynirli Kol Böreği'ydi ) By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 00:40:51
Malzemeler

2 adet yufka
200 gr. beyaz peynir
Dereotu
Pul biber, kara biber
Üzeri için susam, çörekotu
Harcı İçin

2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ

   

Yapılışı

Yufkanın birini tezgaha serin. Yumurtalı - sütlü harcın yarısını sürün ve her tarafına yedirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz peynirli harcın yarısını serpin. Sonra üzerine diğer yufkayı koyun, onun için de az önceki işlemi tekrarlayın. Yalnız yumurtalı - sütlü harçtan, böreğin üzerine sürmek için bir miktar ayırmayı unutmayın.
Yufkanın iki kenarını biraz içeri katlayarak rulo yapın. Rulonun üzerine yumurtalı harcı sürün. Susam ve çörekotu serpin. (Ruloyu ileri - geri kaydırarak serpmek yerine masaya susam ve çörekotu serptim, böreği yuvarladım)
Rulo halindeki börekten yaklaşık 2 cm. kalınlığında parçalar kesin, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Not: Börekleri tepsiye dizdiğimde "Çok gevşek ve küçük oldu bunlar, bir dahaki sefer 3 yufkadan yapayım" demiştim. Pişince biraz daha kabarıp güzel göründüler ama 3 yufkayla da denenebilir. Bir de sararken çok gevşek sarmamam gerektiğini farkettim.

                                               AFİYET OL5UN
Ynt: Peynirli Rulo Börek ( Orjinal Adı Peynirli Kol Böreği'ydi ) By: Karaelmas Date: 11 October 2011, 14:40:29
Paylaşım İçin Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2