Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Pastahane Acması By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 00:53:31
MALZEMELER
2 yumurta (sarıları ayrılacak beyazlar içine sarılar üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt--yoğurt veya su (herhangi birini kullanabilirsiniz)
3/4 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya (1 bardak ılık suda eritilecek)
6,5-7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)

İÇİNE KOYMAK İÇİN
150 gr. yumuşak margarin

ÜZERİ İÇİN
Susam, çörek otu vs.


hamuru yoğurun ,yumurtadan büyük parçalara ayırın. ayırdığınız her parçanın içine bir çay kaşıyı margarin koyup güzelce kapatın... elinizle uzatıp açma şeklini verin ve tepside mayalandırın... fırına atmadan önce yumurta sarılarını sürün, çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında pişirin...

evde yapılan çok açma tarifi vardır ama pastaneden aldıklarımızı tutmaz. bu tıpatıp pastene açmasının aynısı oluyor.. isteyen içine çekirdekleri çıkarılmış zeytin yada zeytin ezmeside koyabilir..
Ynt: Pastahane Acması By: Karaelmas Date: 04 July 2013, 08:36:26
Teşekkürler.
Ynt: Pastahane Acması By: canalican Date: 13 June 2014, 22:40:32
açmayı çok severim tarif için teşekkürler
Ynt: Pastahane Acması By: emriye2006 Date: 17 June 2014, 19:14:19
paylaşım için teşekkürler
Ynt: Pastahane Acması By: büşbüşbüş Date: 23 June 2014, 01:43:23
teşekkürler
Ynt: Pastahane Acması By: urfenicholas0 Date: 25 September 2014, 23:29:49
teşekürler
Ynt: Pastahane Acması By: tamask Date: 28 October 2014, 16:06:12
Teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2