Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Haşhaşlı Ekmek By: Mavi_Kiyamet Date: 06 May 2010, 01:51:42
Malzemeler

* 1 + 1/3 su bardağı ılık su
* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker
* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu

Hazırlanışı

1. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
3. Kabaran hamur tekrar yoğurulur.
4. Yoğurulan hamur tezgaha açılır.
5. Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır.
6. Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır.
7. Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır.
8. Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir.
9. 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir.
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: Karaelmas Date: 04 July 2013, 08:37:19
Teşekkürler.
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: melikee Date: 25 July 2013, 18:02:45
teşekkürler
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: duygu486 Date: 27 July 2013, 21:23:45
teşekkürler
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: cerencim Date: 28 July 2013, 19:09:55
ben haşhaşlı şeyleri sevmiyorum pek
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: hazallll Date: 21 August 2013, 08:46:27
teşekkürler
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: BURCU2201 Date: 05 September 2013, 14:10:08
TEŞEKKÜRLER
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: elifbüşra Date: 30 January 2014, 15:08:12
TEŞEKKÜRLER  Gülümseme
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: kumraltuna Date: 24 April 2014, 12:08:40
ellerinize sağlık
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: emanedci Date: 25 April 2014, 21:57:06
teşekkürler
Ynt: Haşhaşlı Ekmek By: güldesteM Date: 29 April 2014, 21:24:19
ilginç geldi teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2