Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Bademli Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:31:44
8
kişilik


45 dakika
Türkiye


Malzemeler

3 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı badem (soyulmuş)
100 gr tavuk eti (kemiksiz)
2 fincan sıvı yağ
4 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı antep fıstığı
1 yemek kaşığı margarin


Pirinci ılık tuzlu su içine koyarak 2 saat kadar ıslatın. Bu arada tavuk etini haşlayın. Badem ve yeşil fıstığı kaynar suda 10 dakika kadar tutup kabuklarını çıkarın. Ardından bir tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyup kızdırın. Tavuk parçalarını ince ince doğrayıp içine atın. Fıstık ve bademi de içine koyup bir dakika kavurun. Bu arada pilavın yağını tencerede kızdırın. Pirinci iyice süzerek içine atıp 1-2 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyu veya normal suyu kaynar olarak döküp 15 dakika pişirin. Sonra ateşten alıp karıştırmadan 20 dakika dinlendirin. Bademli karışımı üzerine döküp servis yapın.
Ynt: Bademli Pilav By: melek_03 Date: 16 August 2010, 13:44:18
Teşekkürler..
Ynt: Bademli Pilav By: elze Date: 26 May 2012, 13:24:55
tarif için teşekkürler Gülümseme

SiteMap - İmode - Wap2