Etli Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:32:03 6 kişilik
60 dakika Türkiye
Malzemeler
400 gr kuşbaşı koyun eti 2 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı margarin 1 çay bardağı bezelye 1 soğan Tuz, karabiber
Kuşbaşı kesilmiş koyun etini tencerede bir kaşık margarin ile suyunu salıp çekinceye kadar hafifçe kavurun. Dörde bölünmüş soğanı tencereye katın ve bir dakika daha karıştırıp, bir bardak sıcak su ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar, ara sıra su ilave ederek pişirin. Tuzunu, biberini ekleyin. Pişen etleri tencereden kepçeyle alın. Kalan suyu ölçün, eğer üç bardaktan az kalmışsa su ilave ederek tamamlayın. 2 kaşık margarin katıp, su kaynayınca pirinci koyun. Pilav pişince etleri katıp karıştırın, bezelye ile süsleyerek servis yapın.Ynt: Etli Pilav By: melek_03 Date: 16 August 2010, 13:47:53 teşekkürler..