Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Haşlama Pirinç Pilavı By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:32:49
8
kişilik




25 dakika
Türkiye



Malzemeler



2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz





Pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün. Bir tencereye 2 litre (10 su bardağı) su koyup yeteri kadar tuz atın ve ocağa alın. Su kaynamaya başlarken pirinci ilave edin. Ara sıra karıştırarak pirinci yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirincin iyice süzdükten sonra içine istediğiniz bir yağ çeşidini katıp karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Bu teknikle pişen en iyi pirinç "Basmati" pirincidir, kesinlikle yapışmaz.
Ynt: Haşlama Pirinç Pilavı By: melek_03 Date: 16 August 2010, 13:50:12
Paylaşım için tşk. ettim..
Ynt: Haşlama Pirinç Pilavı By: elze Date: 26 May 2012, 13:24:14
tarif için teşekkürler Gülümseme
Ynt: Haşlama Pirinç Pilavı By: themis Date: 18 February 2013, 18:56:11
haşlama olduğunda tel tel ayrılma olayı yok di mi

SiteMap - İmode - Wap2