Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Kestaneli Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:33:05
5
kişilik




60 dakika
Türkiye



Malzemeler



2 su bardağı pirinç
250 gr kestane
2 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
Tuz


Kestaneyi dağılmayacak şekilde haşlayın. Dış ve iç kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Pirinçleri yıkayıp çok sıcak olmayan ılık suda ıslatın ve bir tarafta dinlendirin. Sonra ıslatmış olduğunuz pirinçleri 5-6 defa yıkayıp süzün. Pirinçlerden duru su çıkınca suyunu iyice süzüp kızdığınız margarinde bir süre kavurun. 4 su bardağı etsuyunu ekleyin. 3 dakika harlı, 3 dakika orta, daha sonra çok hafif ateşte pirinçler uzayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar kaynatın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri atıp birlikte demlendirin. Bir iki defa karıştırıp servis tabağına boşaltın ve servis yapın.
Ynt: Kestaneli Pilav By: melek_03 Date: 16 August 2010, 13:53:19
Teşekkürler..
Ynt: Kestaneli Pilav By: elze Date: 09 May 2012, 13:56:10
teşekkürler...

SiteMap - İmode - Wap2