Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Madras Pilavı By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:33:32
5
kişilik

40 dakika
Ortadogu

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
1 fincan badem (soyulmuş)
2 fincan kuru üzüm
1 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
Tuz, karabiber


Kuru üzümü ayıklayın ve su koyup iki dakika kaynatıp süzün. Bademi de bir taşım kaynatıp süzün ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz bademleri, uzunlamasına iki-üç parçaya kesin. Pirinci ayıklayın, yıkayı ve süzün. Bir tencereye tereyağı koyun ve yemeklik kestiğiniz soğanları ilave edin. Soğanları ocakta 2 dakika öldürün. Süzülmüş pirinci ilave ederek beş dakika kavurun ve daha sonra üç su bardağı su koyun. Yeteri kadar tuz ve kuru üzüm ilave edip bir taşım kaynatın. Kapağını kapatarak orta hararetli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pilav piştikten sonra, fırından çıkarın ve 5-10 dakika demlendirmek için bir kenara alın. Kıyılmış bademleri bir tavada, yakmadan kavurup pilava katın ve karıştırın.

Ynt: Madras Pilavı By: melek_03 Date: 16 August 2010, 14:20:48
teşekkürler..

SiteMap - İmode - Wap2