Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Mantarlı Ve Etli Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:34:05
5
kişilik

60 dakika
Türkiye

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
250 gr mantar
2 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet tablet tavuk suyu
250 gr kuşbaşı dana eti
8 adet sivri biber
3 domates
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Ön hazırlık olarak pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Patatesleri soyup, kalın dilimler halinde doğradıktan sonra sıvı yağda kızartın. Aynı sıvı yağda önce sivri biberleri sonra kalın dilimler halinde kestiğiniz domatesleri hafifçe kızartalım. Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız eti, sıcak su ilave ederek haşlayın. Et yumuşadığında ateşten alıp, bir kenarda bekletin. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alın. Dörde kesilmiş mantarları suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
Pirinci bol suyla yıkayın. Sonra suyunu iyice süzün. Tencereye tereyağını alıp, eritin. Pirinci şeffaflaşana dek yağda kavurduktan sonra tencereyi ateşten alın. Yuvarlak dipli bir tencereye önce haşlanmış etleri koyun. Üzerine mantarları yerleştirin. Pirinçlerin bir kısmını mantarların üzerine dökün. Bir sıra halinde patates dilimlerini yerleştirin. Tekrar bir miktar pirinç döküp, düzgün bir şekilde yayın. Sivribiberleri tek sıra halinde dizin. Yİne pirinci yayın ve üzerine domates dilimlerini dizin. Son olarak pirincin arta kalanını koyup, düzelttin.

Bir başka kapta 2 su bardağı sıcak suda 1 adet tavuk suyu tabletini eritip, tuzunu ayarlayın. Bu suyu tencereye ilave edip, pilavı 220 dereceli fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Ynt: Mantarlı Ve Etli Pilav By: melek_03 Date: 16 August 2010, 14:31:14
teşekkürler..
Ynt: Mantarlı Ve Etli Pilav By: elze Date: 09 May 2012, 13:56:46
teşekkürler Gülümseme

SiteMap - İmode - Wap2