Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Bulgur Pilavı By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:34:32
8
kişilik

40 dakika
Türkiye

Malzemeler

4 su bardağı bulgur
4 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
2 soğan
3 domates
4 sivri biber
Tuz, karabiber

Bulguru yıkayıp süzün. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın ve fındık büyüklüğünde doğrayın. daha sonra soğanı incecik kıyın. Biberleri temizledikten sonra ince dilimlere doğrayın. Bir tencerede tereyağı ile soğanları öldürün ve biber ilave ederek beş dakika kavurun. Domates ve bulguru koyarak bir dakika karıştırıp tuz ve biber ilave edin. Kaynamış et suyunu tencereye ekleyin, bir taşım kaynadıktan sonra, hafif ateşte, 15-20 dakika kapağı kapalı tutarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra 5 dakika demlendirip, karıştırıldıktan sonra servis edin. Ayrıca pilav pişerken renk vermek amacıyla biraz salça da katabilirsiniz.
Ynt: Bulgur Pilavı By: !aysun! Date: 25 August 2011, 20:54:04
Teşekkürler.

 
Ynt: Bulgur Pilavı By: Rahat Date: 08 February 2013, 15:59:46
Denemeliyim
Ynt: Bulgur Pilavı By: ChristianG. Date: 10 March 2013, 09:18:34
Tesekkurler Gülümseme
Ynt: Bulgur Pilavı By: cicekci_kiz Date: 18 March 2013, 22:25:38
ben bulgur pilavini pirinc pilavina tercih ediyorum
bol domatesli himmmm

SiteMap - İmode - Wap2