Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Kabaklı Pilavı By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:34:48
kabaklı pilavı

2 adet kızartma kabağı
1su bardağı pirinç
biraz dereotu
2 su bardağı sıcak su
biraz tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
pul biber
1kase yoğrt
2 yada 3 diş sarımsak

YAPILIŞI:
kabakların kabuklarını soyun daha sonra rendeleyin tencereye yağı koyun üzerine rendelenmiş kabakları koyun kabaklar suyunu çekene kadar kavurun daha sonra pirinci ilave edip biraz kavurun dereotunu tuzunu ve suyunu da koyun aynı pilav gibi pişirin suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakın pilav soğuyunca borcama alın üzerine yoğurtlu sarımsak dökün tavada azyağ kızdırın yağın içine pul biber katın ve yoğurdun üzerine dökün sıcaklarda serin serin iyi oluyor. AFİYET OLSUN
Ynt: Kabaklı Pilavı By: !aysun! Date: 25 August 2011, 20:54:29
Teşekkürler.

 

SiteMap - İmode - Wap2