Meksika Usulü Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:37:06
4 kişilik
45 dakika
Meksika
Malzemeler
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan
1 diş sarmısak
500 gr domates
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 armut
Pulbiber
Tuz, karabiber
Bir yemek kaşığı margarini bir tavada eriterek doğranmış soğanla, dövülmüş sarmısağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya atın ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin.
Geri kalan 3 yemek kaşığı margarini başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin. Pirinç yağı çekip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını, tavuk suyunu katarak tuzunu, biberini ayarlayın. Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın, bir kere karıştırıp kapağını kapatarak, hafif ateşte 15 dakika pişirin. Altını kapadıktan sonra bir süre demlendireceğiniz pilavı kırmızı biber ve dilimlenmiş kış armudu ile süsleyebilirsiniz.
Ynt: Meksika Usulü Pilav By: KadincaForum Date: 11 October 2011, 17:17:32
Denemek lazım sağol canım.
Ynt: Meksika Usulü Pilav By: elze Date: 26 May 2012, 13:22:48
tarif için teşekkürler
Ynt: Meksika Usulü Pilav By: Karaelmas Date: 20 July 2013, 01:05:38
Teşekkürler.
Ynt: Meksika Usulü Pilav By: queen93 Date: 29 October 2013, 13:56:34
MUHAKKAK DENEYECEĞİM.