Florentin Erişte By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:38:34 8 kişilik
75 dakika Fransa Malzemeler
1 paket erişte makarna 1 kg ispanak 3 domates 2 soğan 300 gr mantar 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı köri 100 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş) Tuz
Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün ve avuç içinizde sıkarak iki-üç top yapın. Bir soğanı soyup incecik doğrayarak tereyağının yarısı ile pembeleştirin. Ispanağı az kıyarak soğana ekleyin ve iki dakika daha kavurup tuz, biber atın. Kalan soğanı incecik kıyın ve domatesi soyup tavla zarı şeklinde doğrayın. Mantarı bol suda yıkayıp süzün ve fındık büyüklüğünde kesin. Bir tencerede soğanları tereyağı ile iki dakika kavurun, ardından domatesle mantarı ilave edip iki dakika daha kavurun. Bir çay bardağı su, tuz ve baharatları ekleyin ve 5-10 dakika kaynatarak akıcı bir sos hazırlayın. Ayrı bir yerde kaşar peynirini rendeleyin.
Makarnayı sekiz dakika kadar haşladıktan sonra süzün ve sosla birleştirip karıştırın. Metal bir servis kabına ıspanakları yerleştirirken, kenarlarını yükselterek bir kuş yuvası görünümü almasını sağlayın. Makarnayı ıspanağın ortasına koyun ve üzerine kaşar rendesi serpin. Önceden kızdırdığınız fırında üç dakika tutarak, üzerinin hafif şekilde kızarmasını sağlayın.Ynt: Florentin Erişte By: Karaelmas Date: 20 July 2013, 01:05:08 Teşekkürler.