Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Yufkalı Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 11:41:40
MALZEMELER

4 su bardağı pirinç
250 gr margarin
1 adet yufka
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin. Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın. Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin. Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın. Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın.
Ynt: Yufkalı Pilav By: melek_03 Date: 16 August 2010, 14:41:33
teşekkürler..

SiteMap - İmode - Wap2