Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Kayısılı Kolay Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:01:13
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci
3 bardak su
3 çorba kaşığı soya yağı
2 su bardağı kuru kayısı
1 çorba kaşığı safran
Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın. 3 bardak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.

SiteMap - İmode - Wap2