Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Ekşili Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:05:27
Ekşili Pilav


Kullanılan Malzemeler : 2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı margarin
4 soğan
1 çay kaşığı salça
1domates
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı safran
karabiber
tuz
dereotu

Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Yağ bir tencerede eritilir, safran eklenip kavrulur. Yıkanmış pirinçler, biraz tuz koyup kavurma işlemine devam edilir. Salça koyulur, karıştırılır. Domates, soğan, limon suyu, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Et suyu koyulduktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Piştikten sonra kıyılmış dereotuyla servis yapılır.

SiteMap - İmode - Wap2