Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Iç Baklalı Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:06:02
İç Baklalı Pilav


Kullanılan Malzemeler : 2 su bardağı pirinç
250 gram taze iç bakla
250 gram konserve bezelye
5 dal taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
karabiber
su veya tavuk suyu
Yemeğin Mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Zeytinyağında taze soğanlar kavrulur,Su koyulur (tavuk suyu), kabukları ayıklanan baklalar ilave edilir. Sonra bezelye ve pirinç koyulur. Üzerlerine 3 bardak su dökülür ve 15 dakika pişirildikten sonra 5 dakika da kısık ateşte pişirilir üzerine dereotu serpilerek servis yapılır.

SiteMap - İmode - Wap2