Kullanılan Malzemeler : 200-250 gr dondurulmuş minik karides 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber 3 yemek kaşığı soya sosu 2 su bardağı dolusu tel şehriye 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Tarifi : Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde kızdırıp üzerine dondurulmuş karidesleri ve rendelenmiş soğanı aktarın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Sapını kesip tohumlarını ayıkladığınız dolmalık biberi kibrit çöpü formunda, ince uzun şeritler halinde doğrayın. Biber dilimlerini kavrulmuş karideslerin üzerine ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Tel şehriyeyi de tencereye aktarıp tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serptikten sonra karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
3 su bardağı sıcak suyu ve soya sosunu da ilave edip tekrar karıştırın. Ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatarak pilavı kısık ateşte, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika kadar dinlendirdiğiniz pilavı aşağıdan yukarıya doğru karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz üzerine çok ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.