Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Ciğerli Iç Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:08:13
Ciğerli İç Pilav


Kullanılan Malzemeler : 500 gr kuzu ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
3-4 adet tane karabiber
tuz
karabiber
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.
Ynt: Ciğerli Iç Pilav By: hulya_gs Date: 02 September 2010, 14:25:55
   Ciğerli iç Pilav Yemeği Yemek Tarifi

Malzemeler : ( 6 kişilik)
500 gr kuzu ciğeri
2 Su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
3-4 adet tane karabiber Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine Tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, Tencerenin kapağını kapatın. 2-3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten Alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, Sıcak sıcak servis yapın.



Ynt: Ciğerli Iç Pilav By: TwiLighT Date: 02 September 2010, 16:09:47
annem yapar Peynir
teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2