Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Karışık Mantarlı Paella By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:09:36
Malzemeler:
1. 4 adet tavuk but
2. 2,5 bardak arborio pirinci (bizim baldo pirinçle de gayet güzel olur)
3. 1 orta boy soğan (küp küp doğranmış)
4. 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
5. 1 tutam safran
6. 4-5 çorba kaşığı bezelye
7. 4-5 çorba kaşığı haşlanmış kuru fasulye
8. Zeytinyağı-tereyağı
9. 4 bardak tavuk suyu
10. Karabiber
11. Biraz kekik
12. Ve tabii ki karışık doğa mantarları (porcini, sezar, sarıkız kullanılabilir örneğin)
Yapılışı:
1. Zeytinyağını geniş ve derince bir tavada kızdırıp soğanları ekliyoruz. Soğanları sotelerken başka bir tavada tavuk butlarını altlı üstlü hafifçe kızartıyoruz.
2. Soğanların bulunduğu tavaya dilimlenmiş mantarları ve sarımsakları ekleyip onları da soteliyoruz. Daha sonra tavuk butlarını da üzerlerine ekliyoruz.
3. Pirinci, bezelye, fasulye ve sıcak suda erittiğimiz safranı tavaya ekliyoruz. Üzerlerine tavuk suyunu ekleyerek karıştırıyoruz. Karabiber ve kekik serperek biraz tereyağı da ekliyoruz. Kapağını kapatıp ocağın altını kısarak pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Pişince ocağın altını kapatıyoruz, tavanın üzerine bir bez örtüp kapağını tekrar kapatarak 10 dakika demlendiriyoruz.

SiteMap - İmode - Wap2