Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Kıymalı Pilav By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:10:43
Gereçler:
2 bardak pirinç
3 bardak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
İçi;
150 gr koyun kıyması
1 baş soğan
2 yemek kaşığı yemeklik yağ 2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Tuz, biber, baharat

1. Verilen ölçülerle sade pilav hazırlayın.

2. Soğanı ince doğayıp 2 kaşık yağ, kıyma, fıstık ve üzümü karıştırarak kavurun. Bir kepçe et suyu katın ve 1-2 dakika sonra ateşten indirin.

3. Pilavı uygun bir tabağa boşaltın. Üzerine kıymalı içten koyarak servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2