Köfteli Makarna By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:13:43 2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi 250 gr Dana Kıyma * 1 Paket Yumurtalı Spagetti 1 Yumurta 1 Soğan 2 Su Bardağı Domates Ezmesi 2 Çorba Kaşığı Et Suyu 1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz 2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı 3-4 Dal Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
(4 Kişiliktir)
Yapılış Şekli:
1 – Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin.Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi,kıyılmış maydanoz,yumurta ve peyniri kariştirin.Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Izgarada kızartın. 2 – Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin.Tuz,kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. 3 – Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın.Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.