Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Etli Bayram Pilavi By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:13:58
Gerekli malzeme:

2 su bardağı pilavlık pirinç

250 gr kuşbaşı koyun eti

50 gr beyaz badem

1 adet havuç

2 çorba kaşığı sıvıyağ

3 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber



Etleri küçük küçük doğrayıp yağsız olarak kızgın bir tavada kavurun. Suyunu bırakınca üzerine tuz serpip 1 bardak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Pirinci ılık su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. Havucu küçük küçük doğrayın.

Sıvı yağı pilav tenceresinde kızdırıp önce bademleri biraz kavurun. Doğranmış havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Süzülmüş pirinci ilave edip kavurduktan sonra üzerine 2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip pişmeye bırakın. Yuvarlak bir kek kalıbının dibine kavrulmuş eti döşeyip pilavı üzerine bastırarak doldurun. Büyükçe düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. (Etler üzerinde kalacak) Sıcak olarak servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2