Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Karalahanali Bulgur Pilavi By: SmBRN Date: 18 May 2010, 12:14:15
4 kişilik

Gerekli malzeme:

1 demet karalahana

3-4 dal taze soğan

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 su bardağı pilavlık bulgur

3 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Lahana yapraklarını yıkayıp süzün ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Taze soğanları kıyıp tereyağ ve zeytinyağı karışımında kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Lahanaları incecik doğrayıp soğana ekleyin. 3-4 dakika kadar karıştırın. Üzerine yıkanmış süzülmüş bulguru ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Arada bir karıştırın. 15 dakika dinlendirin. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2