Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Süpriz Hamsi Tava By: SmBRN Date: 21 May 2010, 16:38:19
Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
Yarım kg hamsi
4-5 Adet taze soğan
1-2 Adet havuç
2 Adet yumurta
3-4 Dal maydanoz
3-4 Dal dereotu
2-3 Çorba kaşığı un
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Tuz, karabiber
Arzuya göre limon

Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün.
Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
Balıkları una bulayıp yağı kızdırın.
Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin.
Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın.
Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın.
Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin.
Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın.
Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın.Süpriz Hamsi Tava
Ynt: Süpriz Hamsi Tava By: Karaelmas Date: 17 July 2013, 00:47:55
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2