Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Balık Sarma By: SmBRN Date: 21 May 2010, 16:39:53
Balık sarma

MALZEMELER
1 adet Lüfer (Kuzu balığı, akya veya palamut da olur)
1 küçük yoğurt
1/2 su bardağı tatlı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
kekik
iki defne yaprağı (yoksa fesleğen yaprağı)
Alüminyum folyo

HAZIRLANIŞI
Balığın içini temizleyin. Pullarını kazıyın, tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dışarda kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz Alüminyum folyoyu tezgaha serin. Folyo üstüne Balığı koyacağınız yere, yaptığınız karışımdan kaşıkla koyun. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyuna yatırın. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması, pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alın.Balık sarma
Ynt: Balık Sarma By: Karaelmas Date: 17 July 2013, 00:48:22
Teşekkürler.
Ynt: Balık Sarma By: bozoglu222 Date: 01 February 2014, 16:16:36
denemekten zarar çıkmaz teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2