Bademli Ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu By: SmBRN Date: 21 May 2010, 16:47:24 Malzemeler :
1500 gr. Mezgit fileto 75 ml. limon suyu Tuz 1/2 çorba kaşığı karabiber 500 gr. mısır unu 5 çorba kaşığı İnce kıyılmış Fesleğen 175 gr. file badem Kızartmak için Un Yumurta (çırpılmış) Sıvıyağ Tartar Sos 450 ml. mayonez 15 gr. Kapari (ince doğranmış) 25 gr. kornişon (ince zar biçiminde doğranmış) 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı 2 adet ince kıyılmış soğan
Hazırlanışı :
Tarif Mezgit balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın. Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın. Balıkları sıvıyağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için, mayonezin içine kapari, kornişon ve ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu