Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Pazılı Levrek By: SmBRN Date: 21 May 2010, 17:14:19
Pazılı levrek






Pazılı levrek
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


400 gr levrek fileto

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 diş sarımsak

1 domates

2 defneyaprağı

1 çorba kaşığı elma sirkesi

Yarım demet pazı

1 tutam tozşeker

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın.

* Bir kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates, defneyaprağı, elma sirkesi, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.

* Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp iyice süzün. Yarım kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp pazıları 1 dakika soteleyin. Pazıları tavadan alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Balık filetoları ilave edip iki taraflı kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.

* Pazıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine balıkları alıp domates sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI
Balık fileto hazırlarken balığın orta kısmını tercih edin. Çünkü orta kısmı hafif yağlı olduğundan daha lezzetli olur.Pazılı levrek

SiteMap - İmode - Wap2