İçindekiler Miktarı Alabalık 4 Adet Domates 4 Adet Defne Yaprağı 12 Adet Kırmızı Soğan 2 Adet Roka
Yapılışı :Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın. Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka salatası ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun. Alabalık ızgaraYnt: Alabalık Izgara By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 15:01:03 Nelere ihtiyacımız var? 4 adet alabalık ½ çay bardağı zeytinyağı 2 kuru soğan ince kıyılmış 4 diş dövülmüş sarımsak ½ demet maydanoz 1 defneyaprağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için nelere ihtiyacımız var? 2 çorba kaşığı tereyağı 1 demet Maydanoz 1 limon suyu
Nasıl yapıyoruz? Geniş bir kapta “Nelere ihtiyacımız var?” bölümdeki malzemelerle bir harç hazırlayın. Temizlenmiş ve yıkanmış balıklar bu harc (Marinat) içinde 2 saat dinlendirin. Marinattan çıkarılan balıklar marinat artıklarından arınması için elle sıyırın. (sakın balıkları kurulamayın) Alevi olmayan kömür ateşinde pişirin ve servis tabağına alın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın içine maydanoz ve bir limon suyu ilave edin ve balıkların üstüne dökün.Ynt: Alabalık Izgara By: sechkine Date: 20 July 2014, 01:59:53 çok güzel görünüyor..denemek lazım..