Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Balık Köftesi By: SmBRN Date: 21 May 2010, 17:25:12
Malzemeler

1 kg lüfer
1/2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr galeta unu
5 adet taze soğan
50 gr susam
Tuz
Yapılışı:
Balık filetolarını robottan geçirerek kıyma haline getirin. İnce kıyılmış taze soğan, susam, zencefil, köri, tuz, yumurta ve limon suyunu balık kıymasına katıp iyice yoğurun. Avuç içinde yuvarlayarak minik köfteler yapın. Balık köftelerini una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayarak bol yağda kızartın. Sıcak olarak servis edin. Balık Köftesi

 
Ynt: Balık Köftesi By: SmBRN Date: 24 December 2010, 16:51:45

Balık Köftesi

Malzemeler

1 Palamut
3 Orta boy soğan
2 Orta boy haşlanmış patates
1 Kahve fincanı dolma fıstığı
1 Kahve fincanı kuş üzümü
2 Yumurta,
1 Çorba kaşığı yeni bahar
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, galeta unu, sıvı yağ



Balık Köftesi tarifi

Palamutu içine bir soğan atılmış tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın. Süzün, soğutun, siyah kısımlarını, derisini ve kılçıklarını atarak ayıklayın. Elinizle didikleyin. Yoğurmaya en uygun geniş bir kaba koyun. Iki soğanı rendeleyin, 5 dakika haşlayın. Süzüp balıkları ilave edin. Aynı şekilde iki patatesi haşlayın. Rendeleyip ekleyin. Maydanozu doğrayın, fıstık ve üzümü ayıklayın, iki yumurtayı kırın, yeni bahar, tuz, karabiber ve toz şeker ile birlikte malzemelere ilave edin. Malzemeleri iyice yoğurup avucunuzla uzun köfteler yapın. Galeta ununa batırıp kızgın sıvı yağda kızartın. Balık köftesini torik, uskumru ve kefal gibi siyah ve sert etli balıklardan da yapabilirsiniz. Yoğururken dışarı çıkan fıstık ve üzümler parmak ile içer itilmelidir. Kızartırken köftelerin etrafındaki galeta ununun yanmamasına dikkat edilmelidir. Limon ile birlikte ılık servis yapılması tavsiye olunur.
Afiyet Olsun…
Ynt: Balık Köftesi By: SagittariuS Date: 20 May 2013, 15:02:20
Nelere ihtiyacımız var?
2 adet Palamut balığı (600–800 gr.)
2 baş kuru soğan
2 dilim bayat ekmek
3 yumurta
1 demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı un

Nasıl yapıyoruz?
Bir soğanı dörde bölün bol suda palamutlarla beraber 15–20 dk. haşlayın. Ilıyınca sudan çıkarın ve kılçıklarını ayıklayın. Bayat ekmekleri ıslatıp suyunu iyice sıktıktan sonra rende soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla birlikte yoğurun. İrice ceviz büyüklüğündeki parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. İki yumurtayı çırpıp yuvarlak balık köftelerini önce una sonra yumurtalara bulayın ve ay çiçek yağında kızartın. Roka salatası ile servis edebilirsiniz.

 

SiteMap - İmode - Wap2