600 g PINAR LEVREK fileto 100 g taze mantar 100 g Pınar kaşar peynir 1 adet kuru soğan 1 bağ dereotu 50 g kapari çiçeği 20 g tuz 10 g çekilmiş tane karabiber 1 bağ taze pazı 80 g zeytinyağı 50 g tereyağı
Rezene Sos:
Zeytinyağı un sebzeli balık suyu rezene az safran ile akıcı kıvamda olacak şekilde sos hazırlanıp sıcak olarak servis edilir. Sos hazırlandıktan sonra ayrı bir kapta süzgeç ile süzülür.
Hazırlanışı
PINAR LEVREK’ler fileto olarak açılır pazılar kaynayan suya atılıp 30 sn. sonra buzlu suya çıkartılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı kuru soğan taze mantar kapari çiçeği hafif diri olacak şekilde sotelenir. Tuz karabiber dereotu ilave edilip ocaktan alınır. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rende ilave edilir. Pazılar düzgün bir aaagah üzerine levreklerin boylarını her iki taraftan ikişer parmak geçecek şekilde açılır. Üzerine levrek fileto konup hazırlanan harçtan üzerine dökülür. Diğer fileto üzerine konup her iki tarafı kapanacak şekilde sarılır tereyağı ile yağlanmış ısıya dayanıklı bir cama sıralanır bir miktar su konup 200 derece fırında 25 dk. pişirilir rezene sosu ile servis edilir. Pazıya Sarılı Pınar levrek