Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Taratorlu Palamut Tavası By: SmBRN Date: 22 May 2010, 01:52:24
Malzemeler:

1 tane palamut
1,5 su bardagı zeytinyağı
1 çay fincanı ceviz
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı sirke
3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi
4 diş sarımsak

Yapılışı:

Balıkları temizledikten sonra, 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzladıktan sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmış zeytinyağında kızartın. Kağıt üzerine çıkartıp yağını emdirin. Sonra servis tabağına yerleştirin. Teratorun hazırlanışı : Ekmeği ılık suda ıslatın. Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın. Sarımsağı, cevizi, ekmeği rondoya koyarak incecik kıyın. Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin. Balığın üzerine dökerek servise sunun.

SiteMap - İmode - Wap2