Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Körili Mezgit By: SmBRN Date: 22 May 2010, 15:29:51


Malzemesi:
10 adet ufak mezgit balığı 6 adet iri boy mantar 1 adet küçük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı köri 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema Tuz Karabiber Garnitür İçin; 1 bardak kıyılmış lahana 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı sıvıyağı Maydanoz Tuz

Tarifi:
• Mezgit balıklarının orta kemiklerini ve derilerini çıkartın.
• Kılçıksız, beyaz balık parçaları elde edin.
• Mantarları yıkayıp, ince ince doğrayın.
• Soğan ile yağda soteleyin.
• Balıkları içine düzgün bir şekilde yerleştirin.
• 6 yemek kaşığı kremaya 6 yemek kaşığı su ekleyin.
• Köri ile karıştırın.
• Balıkların üzerin gezdirin.
• Tuzunu kontrol edip, pişirin.
• Havucu rendeleyin.
• Lahanaları ince ince kıyın.
• Sıvıyağ ile tavanın kapağını kapatarak, sote edin.
• Balıkla birlikte servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2