Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Enginar Kalpli Karides By: SmBRN Date: 22 May 2010, 16:43:13
MALZEMELER

3 adet enginar kalbi
20 adet donmuş karides
10 adet çeri domates
1 demet kıvırcık salata
1 adet kırmızı turp
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
Tuz



HAZIRLANIŞI

Karideslerin üstüne 2 tatlı kaşığı tereyağı, karabiber ve tuz atıp, 3-4 dakika teflon tavada kızartın. Sonra da bir kenarda bekletin.

Kırmızı turpun kabuklarını soyun, rendeleyip, suyunu sıkın. Maydanozu yıkayıp, kıydıktan sonra turpla karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne doğranmış salata yapraklarını ekleyin. Enginar kalpleri ve domateslerle süsleyin.

Üzerine karidesleri serpiştirin. Hazırladığınız sosu da salatanın üzerine dökerek servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta ketçap, mayonez, zeytinyağ ve tuzu çırpın.

SiteMap - İmode - Wap2