Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Avakadolu Somon By: SmBRN Date: 24 May 2010, 10:59:27
Malzemeler:

500 gr. dilimli Somon füme,
2 ad. Avakado,
200 gr. Portakal suyu,
50 gr. Zeytinyağı,
1 ad. Limon suyu,
40 gr. Toz şeker,
10 gr. Tuz,
5 gr. Karabiber
bir tutam Dereotu.


Tarif:

Portakal suyu, zeytinyağı, limon suyu, şeker ve karabiber birlikte karıştırılır. Somon fümeler içine doğranıp 15 dk. bekletilir.

Avakadolar ikiye kesilip, içi alınır. İçleri ince ince doğranıp, portakallı soa ilave edilir. Hazırlanan somonlu sos, avakadoların içine doldurulup, tabaklara dizilir. Kalan sos mikserde çekilip, üzerine dökülüp, dereotuyla süslenir.

SiteMap - İmode - Wap2