Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava By: SmBRN Date: 24 May 2010, 13:03:25
Tartar Soslu Kalkan Balığı TavaMalzeme
400 gr. kalkan balığı (4 dilim sırt)
1 çay bardağı Yağ
2 çorba kaşığı Un
Tuz
Karabiber
½ limonun suyu
Tartar sos için:
4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mayonez
2 adet kornişon turşu (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kaperi çiçeği (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı soğan (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı dereotu (İnce kıyılmış)
½ limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı
• Tavada yağı kızdırın.
• Bir tabak içinde balıklara limon suyunu damlatın ve tuz ile karabiberi her tarafına yedirin.
• Daha sonra balıkları tek tek una bulayıp tavaya yatırın. Alt üst ederek kızartın ve servis tabağına alın.
• Mayonez'i çukur bir kabın içine koyun. Tüm malzemeyi içine ilave ederek karıştırın.
• Balığı servis yaparken beraberinde verin.Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava

SiteMap - İmode - Wap2