Sardalya Soslu Tavuk By: SmBRN Date: 24 May 2010, 13:09:06 4 kişilik MALZEMELER 4 tavukgöğsü filetosu 2 sardalya filetosu - salamura 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı limon suyu 2 diş sarmısak 2 küçük soğan 4 çorba kaşığı un 20 gr tereyağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 50 gr kapari karabiber tuz
HAZIRLANIŞI Tavuk filetolarını una bulayıp yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak maydanoz soğan zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz biber ve limon suyu ekleyin. Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün. İsteğe bağlı olarak kapari haşlanmış taze fasulye ve kızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsinizSardalya Soslu Tavuk