Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Uskumru Izgarası By: SmBRN Date: 26 May 2010, 12:40:43
Malzemeler

1 kg. Uskumru,
1 fincan zeytinyağı,
Karabiber,
tuz,
Limon ve maydanoz

Hazırlanması:

1) Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
2) Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız.
3) Izgaraya diziniz.
4) Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
5) Kalan zeytinyağın içersine bir limon suyu koyup beyazlaşıncaya kadar karıştırınız.
6) 8u karışıma, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilâve ediniz.
7) Balıkları servis tabağına yerleştiriniz
8 ) Üzerlerine bu sosu dökünüz.
9) Soğan piyazı ile softaya almız.
Not: Soğan piyaz. (Soğanlar incecik halkalara kesilip tuzla oğulur, yıkanır, içine incecik kıyılmış maydanoz katılıp hazırlanır).Uskumru Izgarası

SiteMap - İmode - Wap2