Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Fırında Hamsi Dolma By: SmBRN Date: 26 May 2010, 12:41:37
Fırında Hamsi DolmaMalzemeler:
600 gr hamsi
3-4 dal maydanoz
100 gr çekilmis ceviz içi
100 gr galeta unu
2 çorba kasigi zeytinyagi
7 defneyapragi
1 limonun suyu
1 kahve fincani su
1 tatli kasigi tozseker

TARIFI:
Hamsileri temizleyip kilçiklarini çikarin. Yikayip süzün ve kâgit havlu üzerine alin. Maydanozu temizleyip kiyin. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karistirin. 8 hamsiyi küçük küçük dograyip cevizli karisima ilave edin ve karistirin. Hamsileri ikiye açip içlerini cevizli karisimla doldurun ve kapatin. Firin kalibina, hamsilerin açik kisimlari üste gelecek sekilde yan yana dizerek sikica yerlestirin. Baliklarin aralarina defneyapraklarini dik olarak yerlestirip üzerine zeytinyagi gezdirin. Tozsekeri limon suyunda eritip baliklarin üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayip önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 15 dakika pisirin. Folyoyu çikarip 5 dakika daha pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Firinda hamsi dolmasinin 1 porsiyonu 270 kaloridir.Fırında Hamsi Dolma

SiteMap - İmode - Wap2