Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Hardallı Ahtapot By: SmBRN Date: 26 May 2010, 13:02:05

Malzemeler
1 kg. ahtapot
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı
Hardal
1 tatlı kaşığı
Hardal tohumu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu

Yapılışı
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu bir tencereye koyun. 8 çorba kaşığı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, ahtapot yumuşayıncaya kadar 1,5 saat pişirin. Suyu süzüp, soğumaya bırakın.

Sosu hazırlamak için, mayonez, hardal, hardal tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın. İri doğranmış ahtapotu sosa ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.Hardallı Ahtapot

SiteMap - İmode - Wap2