Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Salçalı Kefal Balığı By: SmBRN Date: 26 May 2010, 13:02:21

İçindekiler

Kefal 1 kilo
Soğan 1 adet
Maydanoz 1 demet
Havuç 250 gram
Patates 250 gram
Domates 90 gram
Limon Suyu 1 adet
Tuz
Biber

Salçanın Yapılışı

İçindekiler

Marğarin 50 gram
Un 2 çorba kaşığı
Sıcak Su 2 su bardağı
Biber
Biber

Yapılışı

Tüm malzeme bir kapta iyice çırpılır ve pişirilir. Ateşten aldıktan sonra hep karıştırılarak 200 gr. margarin, 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu ilâve edip, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Temizlenmiş kefal balığı 2.5 cm. kalınlığında dilimlenir, tencereye dizilir. Su ile üzeri örtülür. Bir soğan, bir havuç, tuz, biber, bir limon suyu, maydanoz ilâve edilerek haşlanır. Suyu süzülür ve bir servis tabağına dilimlerin boşluk tarafları ortaya gelmek üzere dizilir. Haşlanmış havuç ve patates ince ince doğranır, boşluklara doldurulur. Tabağın ortasına bir dilim limon, kenarlarına da domates dilimleri konur, salçası ayrı kapta olarak servis yapılır.

SiteMap - İmode - Wap2