Salçalı Kefal Balığı By: SmBRN Date: 26 May 2010, 13:02:21
İçindekiler
Kefal 1 kilo Soğan 1 adet Maydanoz 1 demet Havuç 250 gram Patates 250 gram Domates 90 gram Limon Suyu 1 adet Tuz Biber
Salçanın Yapılışı
İçindekiler
Marğarin 50 gram Un 2 çorba kaşığı Sıcak Su 2 su bardağı Biber Biber
Yapılışı
Tüm malzeme bir kapta iyice çırpılır ve pişirilir. Ateşten aldıktan sonra hep karıştırılarak 200 gr. margarin, 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu ilâve edip, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Temizlenmiş kefal balığı 2.5 cm. kalınlığında dilimlenir, tencereye dizilir. Su ile üzeri örtülür. Bir soğan, bir havuç, tuz, biber, bir limon suyu, maydanoz ilâve edilerek haşlanır. Suyu süzülür ve bir servis tabağına dilimlerin boşluk tarafları ortaya gelmek üzere dizilir. Haşlanmış havuç ve patates ince ince doğranır, boşluklara doldurulur. Tabağın ortasına bir dilim limon, kenarlarına da domates dilimleri konur, salçası ayrı kapta olarak servis yapılır.